Neem vrijblijvend contact op

Noord Korea, Design en Inspiratie

The Branding Blog

Noord Korea, het is bijna als Atlantis. Je hoort er weleens iets over, maar eigenlijk voelt het allemaal wat onwerkelijk. Zo geïsoleerd, dat het bijna mythisch is, en daardoor zo enorm fascineert.

Door alle heisa rondom de ontmoeting met Trump valt het daglicht schemerend over dit bijzondere land. Letterlijk verscheurt, een ‘aparte’ leider en kernwapens… Tja, je krijgt er niet direct een warm gevoel bij. Toch biedt dit land inspiratie, en wel op een heel bijzondere manier.

Made in North Korea

Het boek ‘Made in North Korea’ geeft een uniek kijkje in het dagelijks leven van de Noord Koreaan. Een verzameling van objecten, posters, verpakkingen en meer, geven een klein beeld van hoe het leven in Noord Korea eruitziet.

Auteur Nick Bonner, heeft als één van de ‘lucky few’ de binnengrenzen van Noord Korea gezien. Hij is gegrepen door het Aziatische continent en met name Noord Korea, wat voor velen in zwarte rook gehuld is. Sinds de jaren 90 organiseert hij speciale reizen door het land vanuit buurland China, Beijing. Met ruim 20 jaar aan tour-ervaring en een verzameldrang waar je u tegen zegt, heeft hij het dagelijks leven van de inwoners proberen te vangen. Duizenden objecten die hij verzamelde komen samen en geven een unieke kijk op Noord Korea en hoe grafisch vormgeving wordt gebruikt.

Inspiratie in isolatie

Wat ik met Noord Korea heb? Eerlijk gezegd weet ik er weinig vanaf, maar het zet mij wel aan het denken. Als designer is ‘inspiratie’ een magisch woord. Soms voel je het, soms moet je het opzoeken, en vaak heb je het niet wanneer je het écht nodig bent. De inspiratie die we van over de hele wereld meenemen, zorgt voor een prachtige diversiteit aan stijlen en trends.

Maar hoe zou het zijn als je geen inspiratie kon opdoen buiten je eigen muren? Wat als je niet urenlang kon scrollen op Pinterest of de adviezen kon lezen van internationale sterren?

Het boek zet mij als designer aan het denken. Zou ik binnen mijn muren tot nieuwe inzichten kunnen komen? Of zou ik daar in ieder geval meer uit kunnen halen voordat ik ren naar een andere plek voor inspiratie? Misschien wel, maar voor nu geeft dit boek mij toch stiekem inspiratie over design en een mix van oost en west.

Dus...

Ben jij ook nieuwsgierig naar een stukje Noord Korea? Je kunt het boek o.a. vinden op www.mendo.nl. Daar hebben ze trouwens nog veel meer gave boeken over design, art en lifestyle.

Sharing is caring

Leuk, handig, interessant of leerzaam? Deel deze blog!

Delen
rots in branding oceaan plastic preview
Van oceaan naar duurzaam product

Plastic en aarde… die gaan niet lekker samen, maar er zijn prachtige initiatieven die dit probleem te lijf gaan! Merken die een verschil maken, van Ecover tot The Ocean Cleanup en PADI. Wat je van ze kunt leren? Lees meer…

Rots in Branding Roderick
Over de auteur
Roderick
Lead creatie bij Rots in Branding

Als Grafisch Vormgever en Marketeer hou ik van mooie merken die een verhaal weten te vertellen. Een krachtige beleving door samenspel van beeld, verhaal en vorm. Als liefhebber help ik organisaties met het creëren van een passende merkbeleving door design en verhaal.

Scroll naar boven